Zapovjedno stožerna škola "Blago Zadro" posjetila Oružane snage BiH

Polaznici 26. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" predvođeni načelnikom Škole, brigadirom Draganom Basićem, posjetili su 17. i 18. travnja 2018. Oružane snage Bosne i Hercegovine

Polaznici 26. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" predvođeni načelnikom Škole, brigadirom Draganom Basićem, posjetili su 17. i 18. travnja 2018. Oružane snage Bosne i Hercegovine, a u stalnoj pratnji bio je vojni izaslanik Republike Hrvatske u BiH brigadir Marin Gregorović.

Dio je to programa školovanja polaznika Zapovjedno-stožerne škole s ciljem upoznavanja izobrazbe i obuke u oružanim snagama susjednih i prijateljskih država.

U Sarajevu je domaćin posjeta bio zamjenik načelnika Združenog stožera za operacije Oružanih snaga BiH-a brigadni general Ivica Jerkić. Uvodnu prezentaciju održao je pukovnik Ibro Alispahić na temu "OS BiH-a u potpori civilnim institucijama" s naglaskom na pružanju pomoći područjima zahvaćenim požarom i poplavama.

Polaznici su obišli i Centar za obuku za operacije podrške miru (Peace Support Operations Training Centre - PSOTC) u Butmiru, gdje je načelnik Odsjeka za nastavno planiranje i razvoj obuke pukovnik Fariz Fadžan održao predavanje o Centru, njegovom radu i namjeni. Tijekom boravka u Sarajevu polaznici su posjetili i kulturno-povijesne znamenitosti grada.

Također, posjetili su i vojarnu "Božan Šimović" u Čapljini, gdje je domaćin bio načelnik Stožera 4. pješačke brigade OS BiH, brigadir Senad Memić, koji je održao prezentaciju o ustroju, stanju i radu brigade. U pratnji pukovnika Mate Đukića polaznici su obišli i kulturno-povijesne znamenitosti Čapljine, kao i marijansko svetište u Međugorju.



Vijesti