Održano 5. vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske

Hrvatski vojnik je profesionalac, ali i čovjek srca, duše i obitelji, poručio je vojni ordinarij

U organizaciji Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske u četvrtak 10. rujna 2020. u Udbini održano je 5. vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 160 pripadnika Hrvatske kopnene vojske predvođenih zapovjednikom general-pukovnikom Borisom Šerićem, a zapovjednik hodočašća bio je brigadir Mile Vukičević.

Misno slavlje na platou ispred Crkve hrvatskih mučenika predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan u koncelebraciji s vojnim kapelanima i svećenicima Gospićko-senjske nadbiskupije.

U svojoj propovijedi mons. Bogdan pozvao je sve hodočasnike da se pomole za poginule pripadnike Hrvatske vojske, a obraćajući se hrvatskim vojnicima istaknuo je:” Hrvatski vojnik je osoba s duhovnošću, kulturom ponašanja i dostojanstvom. Na svim razinama promiče svoju domovinu koju sustavno treba braniti i nadograđivati.

Hrvatski vojnik je profesionalac, ali i čovjek srca, duše i obitelji”. Vojni ordinarij zaključio je kako su ovakva hodočašća čin osobne pobožnosti, ali i prigoda za izgradnju ljudskosti, kršćanstva i nacionalnog identiteta.

Uoči misnog slavlja položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske mučenike, poginule i umrle branitelje kod križa u Memorijalnom parku kraj Crkve hrvatskih mučenika.
Misno slavlje svojim pjevanjem uveličala je klapa Hrvatske ratne mornarice “Sv. Juraj”.

Objava Održano 5. vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti