Uručene nagrade za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu

Pobjednica kratke priče o Domovinskom ratu je Vilhelmina Lana Krajcer, učenica IV. jezične gimnazije iz Zagreba, sa pričom "Zbogom, Ljubo"

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uručio je 3. kolovoza 2020. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja nagrade i pohvale učenicima srednjih škola za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved donio je Odluku o dodjeli nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a sukladno preporuci Povjerenstva za vrednovanje nagrađene su odabrane priče. Sedam je priča nagrađeno, međutim, broj nagrada bio je premali da bi se odalo priznanje svim učenicama i učenicima koji su napisali zapažene priče, stoga je još pet priča pisano pohvaljeno.

Cilj natječaja, na koji su pristigle 83 priče, očuvanje je sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Uručene nagrade za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu | Foto: Ministartvo hrvatskih branitelja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je ovom prigodom kako je naša domovina jedinstvena u Europskoj uniji po svojoj novijoj povijesti, stoga nam misija mora biti podizanje svijesti mladih o Domovinskom ratu i prenošenje važnost žrtve hrvatskih branitelja za našu današnju slobodu. Također, ministar Medved je zahvalio roditeljima učenika, njihovim mentorima i članovima Povjerenstva te čestitao nagrađenima i pohvaljenima na uspjehu i zahvalio svim učenicima koji su se prijavili ovaj Javni poziv.

Mentorica prvonagrađene učenice prof. Ana Samardžija Lujanac okupljenima se obratila istaknuvši: “Neizmjerno sam ponosna što su već drugu godinu učenice moje škole – IV. jezične gimnazije iz Zagreba tako uspješne – prošle su godine nagrađene dvije učenice, a ove godine Vilhelmina Lana je pobjednica kratke priče o Domovinskom ratu.”

Sve nagrađene i pohvaljene priče dostupne su na poveznici: https://branitelji.gov.hr/vijesti/kratka-prica-o-domovinskom-ratu-najbolje-price-2020/3699

Objava Uručene nagrade za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti