Hrvatski vojnici sudjelovali na utrci Vitezovi Dalja

Ulazak u Dalj bio je emotivan, a pomisao da sam na mjestu pogibije hrvatskih branitelja ispunjavala me strahopoštovanjem, rekla je skupnica Pejić

Pripadnici Hrvatske vojske sudjelovali su na 3. Memorijalnoj utrci “Vitezovi Dalja” koja je održana 1. kolovoza 2020. godine na relaciji Nemetin-Dalj.

Utrka je održana u organizaciji Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team” iz Našica te uz potporu Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova, obitelji poginulih branitelja Dalja, te brojnih drugih institucija.

Na utrci su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske i policije, maratonci iz više maratonskih udruga iz Republike Hrvatske, vatrogasci i trkači rekreativci iz Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team”.

Start utrke duge 15,5 kilometara bio je u Nemetinu. Po dolasku na cilj, ispred spomenika poginulim braniteljima, trkače su dočekali pripadnici pogranične policije iz Dalja, a predstavnici Udruge potom su zapalili svijeće te i na taj način još jednom odali počast žrtvama Domovinskog rata.

Skupnica Mara Pejić nakon utrke je rekla kako je ponosna što je mogla trčati u današnjoj utrci te na taj način odati počast poginulim braniteljima. “Ulazak u Dalj bio je posebno emotivan, a pomisao da sam na mjestu pogibije hrvatskih branitelja ispunjavala me strahopoštovanjem”, istaknula je skupnica Pejić.

“Vrlo rado i često su uključujem u memorijalne utrke, a kad je ova u pitanju sjetim se svojih prijatelja koji su poginuli u daljskoj policijskoj postaji. Ovo je moja prva utrka u Dalj, ali samom sebi sam rekao da ću ju ubuduće trčati dokle god ću moći”, rekao je po završetku utrke desetnik Slavko Janjić.

Predsjednik Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team” Tomislav Gall tom je prigodom rekao: “Kao pripadnik MUP-a smatrao sam da bismo trebali organizirati ovu utrku i ovo je već treća godina kako ju trčimo. Ovakve utrke trčimo diljem Hrvatske, a zbog žrtava koje je Dalj podnio tijekom Domovinskog rata smatrali smo da je zavrijedio jednu ovakvu utrku. Mi trčimo pod geslom Da se ne zaboravi, a obzirom da se puno događaja iz Domovinskog rata polako zaboravlja mi trčanjem poručujumo da sve žrtve Domovinskog rata nikada ne smiju biti zaboravljene”.

Objava Hrvatski vojnici sudjelovali na utrci Vitezovi Dalja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti