Završetak obuke trećeg naraštaja Satnije mornaričko – desantnog pješaštva

U Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice završena je obuka trećeg naraštaja Satnije mornaričko - desantnog pješaštva

U Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice, u razdoblju od 17. veljače do 24. srpnja 2020. godine, provedena je obuka osposobljavanja 25 pripadnika Satnije mornaričko – desantnog pješaštva Flote Hrvatske ratne mornarice.

Obuka je uz prekide provedena kroz dva modula sukladno odobrenom Programu obuke i uz poštivanje svih propisanih zaštitnih mjera za suzbijanje COVID-19.

Prvi modul obuke obuhvaćao je opće vojne sadržaje, temeljne i specijalističke vojne vještine, uključujući i obuku iz urbanog ratovanja, te instinktivno gađanje iz osobnog naoružanja na vojnom vježbalištu “Lisičići”. Drugi modul obuke proveden je na moru, a sastojao se od savladavanja vodenih prepreka, plivanja, veslanja te uvježbavanja tehnika, taktika i procedura ukrcaja, iskrcaja te prevoženja desantnim jurišnim brodom i helikopterom.
U provedbi obuke, osim instruktora Središta za obuku Hrvatske ratne mornarice, sudjelovala su i tri ovlaštena instruktora Obavještajne pukovnije, posada helikoptera Mi8 MTV1 iz sastava 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Divulja i pripadnici Flote HRM.

Stečena znanja i vještine polaznici obuke prezentirali su tijekom završne situacijske vježbe “SITEX 2” koja je uspješno provedena u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva i u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba”.
Na završnoj svečanosti koja je održana 24. srpnja 2020. godine u Središtu za obuku Hrvatske ratne mornarice polaznicima su dodijeljena uvjerenja o završetku obuke, a najboljem polazniku trećeg naraštaja vojniku Petru Šušcu i pohvala za ostvarene rezultate.

Objava Završetak obuke trećeg naraštaja Satnije mornaričko – desantnog pješaštva pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti