Pripadnici satnije RKM-a posjetili džamiju

Pripadnici satnije RKM-a (razmjestivi komunikacijski modul) u sklopu priprema za odlazak u mirovnu misiju RS u Afganistanu posjetili su u četvrtak, 15. ožujka 2018. Zagrebačku džamiju, gdje ih je primio imam hfz. Fahrudin ef. Haseljić.



Tijekom posjeta pripadnicima satnije održano je predavanje o temeljima islama, šerijatu te o vjerskom i običajnom pravu u islamskom svijetu. Nazočne vojnike i časnike najviše su zanimala pitanja vezana za ponašanje i bonton prigodom susreta s vjerskim vođama, ženama, kao i običajima prigodom ulaska u džamiju.

Nakon predavanja, pripadnici RKM-a obišli su Islamski centar  i molitveni dio džamije, gdje su upoznati sa sakralnim djelom džamije te osnovama ponašanja prigodom ulaska u džamiju.

Na kraju predavanja voditelj satnije natporučnik Đuro Ivelić zahvalio je efendiji Fahrudinu na transparentnom i zanimljivom predavanju, koje će biti itekako korisno za sve pripadnike satnije tijekom obavljanja redovitih zadaća u mirovnoj misiji, zaključio je.

Već tradicionalno u sklopu priprema za odlazak hrvatskog kontingenta u NATO misiju RS u Afganistanu za pripadnike OSRH organizira se posjet džamiji i predavanje. Ovakva suradnja s Islamskom zajednicom pokazala se vrlo korisnom i postala je sastavni dio piprema naših vojnika.



Vijesti