Na Dinari obilježena obljetnica pogibije pripadnika 7. gbr „Puma“

Komemoraciji na Dinari za 31 poginulog i jednog nestalog pripadnika 7. gardijske brigade ‘Puma’ prisustvovao je državni tajnik Zdravko Jakop

Na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare u subotu, 27. lipnja 2020. održana je obljetnica pogibije i nestanka pripadnika 7. gardijske brigade ‘Puma’ kojoj je uz predstavnike obitelji i prijatelje stradalih te hrvatske branitelje i uzvanike prisustvovao i državni tajnik ministarstva obrane Zdravko Jakop, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

Također, na poziv udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma” na obljetnici su sudjelovali i pripadnici 2. Mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo pružilo je potporu helikopterskim prijevozom sudionika na Dinaru.

O 7. gardijskoj brigadi, njenom ratnom putu i operacijama na Dinari govorili su umirovljeni i još uvijek aktivni pripadnici Oružanih snaga RH, a za sve poginule hrvatske branitelje Domovinskog rata održana je sveta misa.

Na Velikoj Duvjakuši, 27. lipnja 2020. održana je obljetnica pogibije i nestanka pripadnika 7. gardijske brigade ‘Puma’ | Foto: HV/D. Škvarić

Državni tajnik Zdravko Jakop u svom se obraćanju prisjetio 31 poginulog i jednog nestalog pripadnika 7. gardijske brigade, legendarnih Puma, istaknuvši kako se nikada ne smiju zaboraviti istinski heroji, hrvatski branitelji koji su dali svoje živote da bi mi danas, uživali u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj državi. „Pod svojim geslom Uvijek prvi! išli ste gdje god je trebalo, a svojim pothvatima ušli ste u našu povijest, gdje su vaše zasluge trajno zabilježene“ rekao je ovom prigodom državni tajnik Jakop.

Komemoracija u spomen na pripadnike 7. gardijske brigade održana je kod spomenika otkrivenog 2012. godine, koji se sastoji od 32 kamene kocke sa srušene crkve sv. Mihovila u Kijevu u kojima su uklesana imena poginulih i pripadnika 7. gardijske brigade.

Objava Na Dinari obilježena obljetnica pogibije pripadnika 7. gbr „Puma“ pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti