Pripadnici 12. HRVCON-a u Afganistanu proveli vježbu “HOT LOAD”

Pripadnici voda Force Protection 12. HRVCON-a u suradnji sa zračnim snagama Bundeswehra uspješno su proveli vježbu "FTX HOT LOAD"

Pripadnici voda Force Protection 12. hrvatskog kontingenta (HRVCON) koji djeluju u Multinacionalnoj Force Protection satniji u misiji potpore miru „Resolute Support“ u Afganistanu, proveli su 24. travnja 2020. vježbu na zemljištu „FTX HOT LOAD“ u suradnji sa zračnim snagama njemačkih oružanih snaga (Bundeswehr).

Vježba je provedena u cilju dostizanja sposobnosti provedbe medicinske evakuacije i osiguranja HLZ (Helipad landing zone) u terenskim uvjetima poštujući NATO procedure komunikacije, označavanja, navođenja i osiguranja. Vježba koju je proveo vod pod zapovijedanjem poručnika Danijela Ivančika, potvrdila je visoku razinu obučenosti, interoperabilnosti i sposobnosti djelovanja u složenom terenskom i sigurnosnom okružju u koordinaciji sa savezničkim snagama.

Temeljna zadaća voda Force Protection je zaštita snaga – savjetnika i savjetničkih timova i druge zadaće kao što su patroliranje izvan kampa Marmal te zadaće osiguranja kampova.

 
Pripadnici 12. HRVCON-a u Afganistanu proveli vježbu "HOT LOAD"
 

Flickr fotogalerija

Objava Pripadnici 12. HRVCON-a u Afganistanu proveli vježbu “HOT LOAD” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti