Ministar Krstičević čestitao pripadnicima HGSS-a 70. obljetnicu

Vaša hrabrost, humanost, profesionalnost i požrtvovnost prepoznata je već 70 godina, poručio je ministar članovima Hrvatske gorske službe spašavanja

Hrvatska gorska služba spašavanja obilježava 70 obljetnicu svog osnutka 25. travnja 2020., na dan kada su prije 70 godina proveli svoju prvu intervenciju.

Tim povodom svim volonterkama i volonterima, članovima Hrvatske gorske službe spašavanja, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je čestitku:

“Poštovani pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja,

čestitam vam jubilarnu sedamdesetu obljetnicu.

Vaša hrabrost, humanost, profesionalnost i požrtvovnost prepoznata je već sedamdeset godina.

Značajna ste operativna snaga sustava domovinske sigurnosti, spasili ste brojne živote i svakodnevno pomičete granice izvrsnosti.

Drago mi je što je ostvarena i sjajna dugogodišnja suradnja s Hrvatskom vojskom s kojom sudjelujete u brojnim zajedničkim akcijama traganja i spašavanja diljem naše Domovine.

I u ovim najtežim trenucima borbe protiv epidemije COVID-19 i sanacije posljedica potresa u Zagrebu pokazali ste veliko srce i pomagali najugroženijima.

Brinete o sigurnosti građana 365 dana u godini i zato vam neizmjerno hvala! “

Hrvatska gorska služba spašavanja je volonterska, humanitarna, neprofitna udruga koja pokriva cijelo područje Republike Hrvatske. Broji više od 1000 članova koji su na raspolaganju 24 sata dnevno svih 365 dana u godini. Tijekom 70 godina postojanja HGSS-a, proveli su više od 10 000 akcija i spasili oko pet tisuća ljudi.

Objava Ministar Krstičević čestitao pripadnicima HGSS-a 70. obljetnicu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti