Održan tradicionalni božićni koncert u Lisinskom

U Koncertnoj dvorani "Vatroslava Liniskog" održan tradicionalni božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH

U Koncertnoj dvorani "Vatroslava Liniskog" u utorak, 19. prosinca 2017. godine održan je još jedan tradicionalni humanitaran božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH kojem se ove godine pridružio zbor „Izvor“ te solistice Radojka Šverko, Renata Sabljak i Barbara Suhodolčan.

Orkestrom je ravnao dirigent pukovnik Miroslav Vukovojac-Dugan koji se zahvalio na velikom interesu i odazivu na Božićni koncert i okupljenima u ime Simfonijskog puhačkog orkestra poželio sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane i uspješnu Novu godinu.

Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su Udruzi za autizam - Zagreb i Udruzi za autizam "Pogled".

Simfonijski puhački orkestar OSRH reprezentativni je orkestar Republike Hrvatske koji je od svojeg osnutka 1991. godine razvio opsežnu koncertnu djelatnost u Zagrebu i širom Hrvatske, a uspješno je nastupao i na brojnim međunarodnim festivalima vojnih orkestara širom Europe. Dobitnik je hrvatskih glazbenih nagrada: Diplome Milka Trnina za vrhunske glazbene domete u 1997. godini te Nagrade Vatroslav Lisinski 1998. za izvođenje hrvatskih skladatelja.

Uz prvog šefa-dirigenta Mladena Tarbuka, koji je u Orkestru djelovao do 2000. godine i stalne goste-dirigente Dragana Sremca i Tomislava Uhlika, Orkestrom su ravnali mnogi uvaženi dirigenti – Uroš Lajovic, Miljenko Prohaska, Pavle Dešpalj, Nikša Bareza, Vjekoslav Šutej, Krešimir Šipuš, Walter Hilgers i drugi.

Vijesti