Zračne snage djelovale na tri požara

Protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a sudjelovale u gašenju tri požara: dva u Zadarskoj i jednog u Šibensko-kninskoj županiji

Protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ iz Zemunika, u petak, 10. travnja 2020. godine, opet aktivno sudjeluju u gašenju požara na više lokacija.

Tako je jedan Canadair upućen na požarište kod Biljana Donjih, a potom i Zemunika Gornjeg u Zadarskoj županiji. Nakon gašenja ovog požara, usmjeren je na novi požar uz samu granicu s Bosnom i Hercegovinom između općine Civljane i Uništa (BiH) u Šibensko-kninskoj županiji. Ovaj požar je još uvijek aktivan te ga gasi jedan Canadair.

Od početka godine, zračne protupožarne snage do zaključno, 10. travnja 2020. sudjelovale su u gašenju četrdeset šest požara (četrnaest u Splitsko-dalmatinskoj, sedamnaest u Šibensko-kninskoj, deset u Zadarskoj, četiri u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 120 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5000 tona vode.

Zračne snage djelovale na tri požara

Flickr fotogalerija

Objava Zračne snage djelovale na tri požara pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti