Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne

U vojarni "Benkovac" u Benkovcu 11. ožujka 2020. godine održana je primopredaja dužnosti zapovjednika

Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade između pukovnika Ante Lovrića i bojnika Željka Trčeka.

Svečanosti su nazočili zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, pripadnici stožera i zapovjednici postrojbi Brigade, kao i predstavnici lokalnih vlasti.

Pukovniku Anti Lovriću uručena je zahvalnica za časnu i uzornu službu te predano obnašanje dužnosti. U svome govoru, pukovnik Lovrić istaknuo je kako je posebno ponosan na stvaranje novih kadrova te ustrojavanje i obučavanje dva hrvatska kontingenta za sudjelovanje u sklopu aktivnosti “Ojačane prednje prisutnosti” NATO-a u Republici Poljskoj. Naglasio je kako to ne bi bilo moguće bez potpore zapovjedništva Brigade te kako bez teškoga rada, predanosti, dosljednosti, ali i požrtvovnosti ne bi bilo svega navedenoga. Iz tog razloga, naglašava kako bi rad, red i stega trebali biti naši osnovni postulati.

Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne | Foto: HV

Na dužnost zapovjednika bojne stupio je bojnik Trček koji je prisegnuo na časnu i uzornu službu te obećao kako će svoju postrojbu voditi vlastitim primjerom. Također, naglasio je da će svojim pripadnicima biti najveća moguća potpora, ali istovremeno i najveći kritičar u cilju boljeg i učinkovitijeg izvršenja zadaća. Ističe kako je postrojba uspješno završila certifikaciju 6. hrvatskog kontingenta eFPBG-POL te pokazala vještinu, znanje i uvježbanost i kako ne sumnja u uspješnost zadaća koje slijede. Bojnik je svojim pripadnicima poručio da časno i uzdignute glave te s ponosom trebaju isticati pripadnost topništvu zbog postignutih rezultata, znanja i vještina. Nadalje, rekao je da će Bojna i dalje podupirati i provoditi suradnju s civilnim institucijama grada Benkovca.

Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne | Foto: HV

 

Objava Primopredaja dužnosti zapovjednika Topničko-raketne bojne pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti