Admiral Raffanelli održao predavanje kadetima na HVU-a

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli, održao je u četvrtak, 5. ožujka 2020. predavanje na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) na temu "Hrvatska ratna mornarica sastavnica obrambenog sustava RH-a".

Na predavanju su nazočili zamjenik zapovjednik HVU-a brigadni general Ivan Turkalj, dekan brigadir Boženko Đevoić, načelnik Centra vojnih škola “Petar Zrinski” brigadir Damir Stručić, načelnik Centra za obrambene i strateške studije “Janko Bobetko” kapetan bojnog broda Ivica Mandić, ravnateljica Središta za strane jezike “Katarina Zrinska” mr. sc.

Irena Prpić Đurić, prodekani, čelnici ustrojstvenih jedinica Učilišta, te kadeti prve, druge, treće, četvrte i pete godine sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje i Aeronautike – smjer vojni pilot.
Predavanje su putem video poveznice pratili i kadeti studijskog programa Vojno pomorstvo u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” u Splitu.

U svom predavanju admiral Raffanelli govorio je o povijesnom razvoju mornarice, ali i o nastanku Hrvatske ratne mornarice te misiji, ustroju i zadaćama koje provodi HRM. Također, admiral Raffanelli govorio je o sposobnostima HRM-a kao i o suradnji sa civilnim institucijama kao i viziji razvoja HRM-a.

Objava Admiral Raffanelli održao predavanje kadetima na HVU-a pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti