Izaslanstvo Rakovski National Defense College iz Bugarske na HVU

Riječ je o najstarijoj i najuglednijoj vojno-obrazovnoj ustanovi u Bugarskoj s kojom je HVU sklopio sporazum o suradnji 2019. godine

U sklopu posjeta Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU), predstavnike bugarske Akademije nacionalne obrane “Georgij Stoykov Rakovski” (Rakovski National Defense College – RNDC) iz Sofije u srijedu, 4. ožujka 2020. primio je zamjenik zapovjednika HVU, brigadni general Ivan Turkalj.

Riječ je o najstarijoj i najuglednijoj vojno-obrazovnoj ustanovi u Bugarskoj s kojom je HVU sklopio sporazum o suradnji 2019. godine.

Izaslanstvo Rakovski National Defense College iz Bugarske na HVU | Foto: HVU / D. Volarić

U izaslanstvu RNDC koje je posjetilo HVU bio je nastavnik na zapovjedno stožernoj školi (Command and Staff Faculty) brigadir dr. sc. Petar Marinov i koordinator za program Erasmus+ prof. Miroslav Dimitrov.

Tijekom posjeta razgovaralo se o daljnjoj suradnji dviju institucija te o programu Erasmus+. Isto tako, predstavnici RNDC-a upoznali su se radom, kapacitetima i programima koji se provode na HVU, a brigadir Marinov održao je i predavanje polaznicima 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” i polaznicima 28. naraštaja Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro”.

Izaslanstvo Rakovski National Defense College iz Bugarske na HVU | Foto: HVU / D. Volarić

Objava Izaslanstvo Rakovski National Defense College iz Bugarske na HVU pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti