Pripadnici 8. HRVCON-a posjetili džamiju

U sklopu preduputne obuke za odlazak u NATO misiju potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu pripadnici 8. HRVCON RSM u četvrtak, 30. studenog 2017. godine, posjetili su džamiju u Zagrebu, gdje su nazočili predavanju o osnovama islamske religije, kulture i običaja naroda u Islamskoj Republici Afganistan.

Domaćin i predavač bio je zamjenik muftije Mevludi ef. Arslani, ravnatelj Islamske gimnazije i imam u Zagrebačkoj džamiji. U molitvenom dijelu džamije predavač je nazočne upoznao s osnovnim bontonom ulaska u džamiju, pobliže im objasnivši sakralne dijelove džamije i način molitve kod muslimana s posebnim osvrtom na osnovnim postulatima islama, a u sklopu predavanja obišli su i Islamski centar.

Proteklih dvanaest godina u sklopu priprema za odlazak pripadnika OS RH u misiju ISAF organiziraju se posjeti Zagrebačkoj džamiji, gdje se pripadnicima OS RH nastoji približiti način života te vjerski i kulturni običaji kako bi ih se pobliže upoznalo s tradicijom i poviješću afganistanskog naroda.

Vijesti