Predavanja o islamu za pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Predavanjem je obrađeno više tema, od načela Islama, šerijata i njegovih obreda, načina prakticiranja islama do islamskog svijeta danas

Pripadnicima 33. hrvatskog kontingenta koji se upućuje u NATO operaciju potpore miru u Republici Kosovo (Kosovo Force – KFOR) u četvrtak, 13. veljače 2020., u vojarni “Lučko”, šef kabineta muftije i glavni koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i Ministarstva obrane RH, Nermin ef. Botonjić održao je predavanje na temu islamske religije i kulture.

Predavanjem je obrađeno više tema, od načela Islama, šerijata i njegovih obreda, načina prakticiranja islama do islamskog svijeta danas, s posebnim naglaskom na specifične segmente običajnog prava na Kosovu.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo u NATO operaciji „KFOR“ kontinuirano sudjeluje od 2009. godine gdje profesionalno obavljaju svoje zadaće dajući svoj doprinos potpori izgradnje i održavanju mira i stabilnosti u Republici Kosovo. Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoblja.

Objava Predavanja o islamu za pripadnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti