Sjećanje na stradalog pripadnika Hrvatske vojske Maria Martinjaka

Pripadnici 5. HRVCON-a u Poljskoj obilježili godišnjicu smrti vojnika Maria Martinjaka, pripadnika 2. HRVCON-a

Pripadnici 5. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj (HRVCON eFPBG-POL) obilježili su u petak, 27. prosinca 2019. godišnjicu smrti vojnika Maria Martinjaka, pripadnika 2. HRVCON-a eFPBG-POL, koji je preminuo nakon povratka iz Poljske od posljedica prometne nesreće.

Sjećanje na stradalog pripadnika Hrvatske vojske Maria Martinjaka | Foto: 5. HRVCON

Postrojavanjem pripadnika 5. HRVCON eFPBG-POL, paljenjem svijeće te prigodnim riječima zapovjednika kontingenta poslana je poruka da će Mario ostati uvijek u našim mislima i da je njegov, iako prekratki, vojnički i životni put ostavio trag koji neće izblijediti u sjećanjima njegovih prijatelja i kolega. Tim povodom, u spomen na Maria vojni kapelan 5. HRVCON-a u mjesnoj crkvi služio je svetu Misu.

Vojnik Mario Martinjak preminuo je 27. prosinca 2018. godine u rodnom Bjelovaru nakon povratka iz NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, u 23. godini života. Bio je pripadnik 2. HRVCON eFPBG-POL i pripadnik Topničko raketne bojne Gardijske oklopno mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Sjećanje na stradalog pripadnika Hrvatske vojske Maria Martinjaka | Foto: 5. HRVCON

Objava Sjećanje na stradalog pripadnika Hrvatske vojske Maria Martinjaka pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti