24. HRVCON upućen u operaciju KFOR na Kosovu

Prvi dio snaga 24. hrvatskog kontingenta upućen je danas, u utorak, 21. ožujka 2017. godine u NATO operaciju potpore miru KFOR (Kosovo Force) na Kosovu iz vojarne Lučko.

Uz 17 pripadnika HRZ i PZO-a 24. HRVCON KFOR čine i stručnjaci za komunikacijsko-informacijske sustave (KIS) te nacionalni element potpore (NEP).
 
Temeljna zadaća zrakoplovaca, koji su pod direktnim zapovijedanjem zapovjednika KFOR-a general-bojnika Giovannia Fungoa (ITA), je izvršavanje zadaća transportnim helikopterima Mil Mi-8 MTV1 (prijevoz snaga KFOR i materijalno-tehničke opreme).
 
Zapovjednik 24.  hrvatskog kontingenta KFOR-a  je bojnik Tihomir Majerić, kapetan i nastavnik letenja na transportnom helikopteru Mil Mi-8 MTV1 i Mil Mi 171 Sh u Eskadrili višenamjenskih helikoptera (EVH) iz sastava 91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a.
 
"Odlazak u operaciju potpore miru na četiri mjeseca predstavlja izazov, kako za vas tako i za vaše obitelji. Od sada pa do povratka s Kosova vi ste jedna velika obitelj koja predstavlja Oružane snage Republike Hrvatske. Od vas se očekuje da nastavite dostojno predstavljati mjesto i ulogu hrvatskog vojnika u operacijama potpore miru. Želim vam uspješnu i sigurnu provedbu svih zadaća i sretan povratak u Domovinu" rekao je načelnik stožera, ujedno zamjenik zapovjednika 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a brigadir Nikola Mostarac zrakoplovcima prije polijetanja s Lučkog.



Vijesti