Primopredaja dužnosti između 5. i 6. HRVCON-a u misiji "Resolute Support"

Primopredaja dužnosti između zapovjednika 5. i 6. hrvatskog kontingenta u misiji "Resolute Support" u Afganistanu održana je u petak, 10. ožujka 2017. godine u kampu "Marmal" u Mazar-e-Sharifu u Afganistanu.

Svečanosti primopredaje dužnosti i podjele NATO medalja pripadnicima 5. HRVCON-a za sudjelovanje u misiji nazočili su zapovjednik Zapovjedništva za trening, savjetovanje i pomoć na sjeveru (TAAC-N) brigadni general Bodeman, zamjenik zapovjednika brigadir Pirog, prvi dočasnik TAAC-N časnički namjesnik Foos, koji su pripadnicima 5. HRVCON-a uručili  medalje za sudjelovanje u misiji Resolute Support u Afganistanu.
 
Zapovjednik 6. HRVCON-a brigadir Dražen Čovran je preuzeo dužnost zapovijedanja od zapovjednika 5. HRVCON-a brigadira Dražena Sebastijana nakon upoznavanja, obilaska i uvida u trenutnu sigurnosnu situaciju, razmještaj, strukturu, lokacije boravka i zadaće pripadnika kontingenta preuzeo dužnost zapovijedanja od zapovjednika 5. HRVCON-a brigadira Dražena Sebastijana.
 
Brigadir Sebastijan zahvalio je generalu Bodemanu i njegovom timu na korektnom zapovijedanju, pripadnicima 5. HRVCON-a na uspješno izvršenoj zadaći u misiji Resolute Support, a pripadnicima 6. HRVCON-a poželio je puno uspjeha u budućem radu.
 
Brigadir Čovran zahvalio je zapovjedniku i pripadnicima 5. HRVCON-a na profesionalno odrađenoj zadaći te je potvrdio spremnost pripadnika 6. HRVCON-a za izvršenje zadaća u predstojećim mjesecima.



Vijesti