Državni tajnik Ivić primio veleposlanika Ukrajine u RH

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić primio je danas, u četvrtak 23. veljače 2017. godine u Ministarstvu obrane RH u oproštajni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levchenka.

Na sastanku je potvrđena dobra bilateralna suradnja Republike Hrvatske i Ukrajine.

Državi tajnik Ivić je izrazio spremnost Ministarstva obrane RH za nastavak suradnje sa ukrajinskim Ministarstvom obrane, prije svega u području izobrazbe časnika slijedom formalnog interesa iskazanog prema Ministarstvu obrane RH. Također, naglasio je podršku Republike Hrvatske, kao članice Europske unije i NATO saveza, teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine te iznalaženju mirnog rješenja krize u Ukrajini. Također, istaknuo je nastavak predanosti rada međunarodne zajednice u obostranom ispunjenju odredbi Sporazuma iz Minska. Na kraju državni tajnik Ivić, se zahvalio veleposlaniku Levchenku na predanom radu u Republici Hrvatskoj te mu u ime Ministarstva obrane, potpredsjednika Vlade i ministra obrane te u svoje osobno ime poželio jednak uspjeh i u budućnosti.

Ukrajinski veleposlanik zahvalio je Republici Hrvatskoj na svim dosadašnjim oblicima pomoći Ukrajini, naročito na humanitarnoj pomoći.



Vijesti