Pripadnici pukovnije Vojne policije posjetili Zagrebačku džamiju

Već tradicionalno, od prosinca 2006. godine u sklopu priprema za odlazak pripadnika OS RH u međunarodnu misiju potpore miru Odlučna potpora (Resolute Support) u Afganistanu koju predvodi NATO obavljaju se posjeti Zagrebačkoj džamiji.

Osnovni cilj posjeta je kroz predavanje i odgovore na pitanja približiti pripadnicima OS RH način života, vjerske i kulturne običaje, te ih upoznati s tradicijom i poviješću afganistanskog naroda.

U sklopu priprema za odlazak u mirovnu operaciju pripadnici pukovnije Vojne policije 6. HRVCON RS posjetili su 17. studenog 2016.  Zagrebačku džamiju gdje im je imam Mirza ef. Mešić održao predavanje o osnovama islamske religije, jezika, kulture i običaja naroda u Islamskoj Republici Afganistan. Predavač se također osvrnuo na običajno pravo i šerijatski zakon koji su važeće pozitivno pravo u Afganistanu, te je objasnio ljestvice vrijednosti  domicilnog stanovništva s kojima će svakodnevno surađivati i imati doticaja pripadnici vojne policije u sklopu svojih redovitih zadaća.

Tom prigodom imam u zagrebačkoj džamiji i koordinator za suradnju Islamske zajednice u Hrvatskoj i MORH-a Mirza ef. Mešić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s MORH-om u sklopu priprema pripadnika OS RH za odlazak u međunarodne mirovne misije i operacije.



Vijesti