Održan završni prikaz vježbe "Vatreni zid 16" na Slunju

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju danas, 27. listopada 2016., održan je završni prikaz vojne vježbe s bojevim gađanjima topničkih postrojbi Hrvatske kopnene vojske "Vatreni zid 16", koja se provodi od 24. do 30. listopada 2016. godine.

Riječ je o prvoj vježbi s topničkim bojevim gađanjima koja se provodi sukladno NATO prihvaćenim procedurama, u kojoj sudjeluju topničke postrojbe razine bitnica/vod, postrojba veze, inženjerijska postrojba, NKBO postrojbe, postrojbe Zapovjedništva za potporu i Vojne policije. Cilj vježbe bio je prikazati uvježbanost i osposobljenost topničkih postrojbi Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi borbenih zadaća kroz usklađeno međurodovsko i intergransko djelovanje.

U vježbi je sudjelovalo oko 300 pripadnika Oružanih snaga, a nositelj vježbe je Topničko-raketna pukovnija HKoV-a. Zapovjednik vježbe je zapovjednik Topničko raketne pukovnije brigadir Tomislav Pavičić, a direktor vježbe je pukovnik Marijan Cikuš.

"Tijekom današnjeg dana izvedena su bojna gađanja koja su pokazala da su sve postrojbe obučene i spremne za provedbu zadaća. Vježba je provedena sukladno planovima, te je pokazano kako su sredstva korištena u vježbi precizna, a svi planirani ciljevi pogođeni su", izjavio je brigadir Pavičić.



Vijesti