Zračne snage i dalje angažirane na širem području Splita

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, koje su od ranog jutra, u utorak, 18. srpnja 2017. angažirane na požarištima Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita i dalje su aktivne u gašenju požara na tom području.

Pored navedenih požarišta dio zračnih snaga je preusmjeravan i na požarište Dugobabe kod Klisa,  tako da je u ovom trenutku najveća koncentracija zračnih snaga na širem području Splita, gdje četiri Canadaira CL-415 gase na najkritičnijim točkama na kojima se ponovno razbuktava vatra.

Požar u Ceranjima kod Benkovca još je aktivan i tamo su aktivna dva Airtractora, a na novo požarište u Lišanima Ostrovičkim upućena su također dva Airtractora.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 100 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 30 u Splitsko-dalmatinskoj, 26 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 750 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26 000 tona vode te prevezena 193  vatrogasca i vojnika i 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

{jumi[*134]}

{jumi[*133]}



Vijesti