Proglašen najbolji vojnik i dočasnik lipnja i srpnja 2017.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH (OS RH) general zbora Mirko Šundov, danas, u ponedjeljak, 25. rujna 2017., uručio je priznanja najboljem vojniku i dočasniku Oružanih snaga za lipanj i srpanj 2017. godine.

Priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu primili su: razvodnik Ivan Dujić (najbolji vojnik lipnja 2017.), stožerni narednik Tomislav Petrović (najbolji dočasnik lipnja 2017.), vojnikinja Sanja Mihinac Škrlin (najbolja vojnikinja srpnja 2017.) i nadnarednica VS Mirna Ignac (najbolja dočasnica srpnja 2017.).

Četvero pripadnika OS RH proglašeni su najboljim vojnicima i dočasnicima tijekom lipnja i srpnja 2017. godine. Priznanje su dobili za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, ali i u međunarodnim aktivnostima Oružanih snaga RH.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov je tijekom razgovora s najboljim vojnicima i dočasnicima pohvalio sve prisutne u njihovim iznimnim postignućima i hvalevrijednim podvizima te im je zahvalio u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH.

Naglasio je kako je pružanje prve pomoći na mjestu nesreće podvig koji ne mogu svi izvesti jer treba imati vještinu, reagirati na vrijeme i treba biti hrabar. Istaknuo je i najbolje instruktore OS RH, koji su odličan primjer i osobe koje će prenositi svoje iskustvo i znanje. Također, naglasio je kako je pomaganje u požaru i pružanje pomoći svojim ozlijeđenim kolegama na terenu veliki pothvat na koji pripadnici Oružanih snaga trebaju biti ponosni.
 
Posebno je istaknuo ulogu liječnika, sestara i medicinskih tehničara, koja je bila izuzetno važna tijekom Domovinskog rata, i u vojsci i u bolnicama, a njihova uloga je i danas izuzetno značajna.



Vijesti