Kandidati za časnike zdravstvene službe na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" u Požegi šest kandidata za časnike zdravstvene službe opće medicinske specijalnosti, u srijedu, 20. rujna 2017., uspješno je provelo gađanje automatskom puškom.

Riječ je o gađanju u sklopu obuke kandidata za časnike zdravstvene službe koji se trenutno nalaze na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Zahvaljujući kvalitetnoj pripremi, uz poštivanje svih mjera sigurnosti, svi kandidati uspješno su završili gađanje.

Do kraja obuke u petak, 22. rujna 2017. preostala je provjera tjelesnih sposobnosti, svečana prisega te razduživanje dijela opreme.

Njihov zapovjednik, satnik Milan Matošević, izrazio je zadovoljstvo cjelokupnom obukom, naglasivši da su kandidati sve zadaće izvršavali na vrijeme te pohvalio pristup radu, ponašanje, vojnički izgled i prihvaćanje novih vještina.

Kandidati za časnike zdravstvene službe svoju vojnu karijeru nastavljaju na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" gdje će pohađati Temeljnu časničku izobrazbu.



Vijesti