Zračne snage od jutra gase požare na polutoku Pelješcu

Zračne snage PP NOS OSRH iz sastava 93. z.b. HRZ i PZO-a u akciji gašenja požara na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.


Ovo je treći dan zaredom da zračne snage cjelodnevno sudjeluju u gašenju požara na Pelješcu, a trenutno požar gase tri zrakoplova Canadair CL-415.

Zračne snage su pet dana angažirane u gašenju požara na otoku Korčuli, a jutros je helikopter Mi-8 MTV započeo s prijevozom smjene zemaljskih vatrogasaca i opreme iz vojarne u Divuljama do Blata na Korčuli te natrag do Šibenika i Zemunika.

Predviđeno je da će se zračne snage i danas, kao i prethodnih dana, izmjenjivati te dodatno pojačavati angažman sukladno razvoju situacije na terenu. Tijekom jučerašnjih gašenja požara na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli bilo je angažirano ukupno 11 protupožarnih aviona i helikoptera.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone koja je započela 23. lipnja, zračne snage iz baze Zemunik,  do sada su bile angažirane na 41 požarištu (13 u Zadarskoj, 9  u Dubrovačko-neretvanskoj, 8 u Šibensko-kninskoj, 6 u Splitsko-dalmatinskoj i 5 u Istarskoj županiji).



Vijesti