Šesto izdanje radijske emisije iz vojarne Zemunik

U 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a u vojarni Zemunik danas, u srijedu, 28. siječnja 2015. godine, uživo je emitirano šesto izdanje radijske emisije „101,8 FT“, koju realizira Hrvatski radio Zadar.

Gosti emisije bili su nastavnica letenja natporučnica Antonija Mutabžija, zapovjednik Eskadrile aviona pukovnik Željko Harapin, zapovjednik Protupožarne eskadrile bojnik Davor Turković i pilot, satnik Danijel Kos.

Nastavnica letenja natporučnica Antonija Mutabžija u eteru je podijelila vlastita iskustva o školovanju u naprednoj časničkoj školi u Montgomeryju u američkoj saveznoj državi Alabami. Natporučnica Mutabžija najavila je održavanje druge  Noći otvorenih vrata u vojarni Zemunik, koja se organizira u petak 30. siječnja 2015., u sklopu manifestacije „Noć muzeja u Hrvatskoj“, kada će posjetitelji imati prilike razgledavati avione i helikoptere na kojima lete hrvatski vojni piloti te promatrati vojarnu  Zemunik kroz opremu za noćno letenje.

Zapovjednik Eskadrile aviona pukovnik Željko Harapin govorio je o nastavku školovanja omanskih pilota u 93. zb HRZ i PZO-a u Zemuniku.

U emisiji su bile zastupljene i teme iz Protupožarne eskadrile, pa je zapovjednik Protupožarne eskadrile, bojnik Davor Turković govorio o aktivnostima eskadrile u zimskom periodu godine, a ujedno je najavio i održavanje međunarodne konferencije o gašenju požara iz zraka koja se po prvi puta organizira u Hrvatskoj u travnju 2015. godine.

Satnik Danijel Kos naglasio je značaj nabavke aviona Airtractor AT-802 Fireboss, dvosjeda na kojem je u tijeku obuka protupožarnih pilota.



Vijesti