Sporazum o suradnji Ministarstva obrane i Udruge Sv. Jurja

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", u četvrtak, 15. siječnja 2015. potpisan je sporazum o suradnji Ministarstva obrane RH i Udruge Sv. Jurja u vezi s organizacijom 21. godišnje konferencije International Intelligence History Association.

Sporazum su potpisali u ime Ministarstva obrane RH, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta, general pukovnik Slavko Barić i predsjednik Udruge Sv. Jurja prof. dr. sc. Miroslav Tuđman.

Riječ je o godišnjoj konferenciji Udruge International Intelligence History Association  (IIHA) iz Savezna Republike Njemačke, koja će se uz suorganizaciju Udruge Sv. Jurja,  održati u Zagrebu od 8. do 10. svibnja 2015. Udruga IIHA je međunarodna, neprofitna, znanstveno-stručne udruga koja se bavi proučavanjem povijesti izvještajnog djelovanja, sigurnosti i obrane.

Hrvatsko vojno učilište uključilo se u organizaciju i provedbu ove Konferencije u svrhu znanstveno-stručnog razvoja u području nacionalne sigurnosti s posebnim naglaskom na povijesni prikaz vojnih i izvještajno-sigurnosnih djelovanja.



Vijesti