MORH na 12. Sajmu stipendija u Zagrebu i Rijeci

Ministarstvo obrane RH  sudjeluje na 12. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, koji se održava danas, 11. listopada 2016. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, te u četvrtak, 13. listopada 2016. godine, na Sveučilištu u Rijeci.

Na ovogodišnjem Sajmu, Ministarstvo obrane RH predstavlja sveučilišne studijske programe Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo, zanimanje vojni pilot i dragovoljno vojno osposobljavanje. Također, po prvi put na Sajmu stipendija u Zagrebu i Rijeci bit će izložen kompjuterski simulator letenja koji se sastoji od originalnog sjedala aviona MiG-21 povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let određenog tipa aviona.

Tom prigodom, na izložbenom štandu MORH-a, djelatnici Središnjice za upravljanje osobljem i vojni piloti u Oružanim snagama RH informirat će zainteresirane posjetitelje o mogućnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH.

Ovogodišnji Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja, dok je zemlja partner Savezna Republika Njemačka, koja će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja dostupne hrvatskim građanima.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja događaj je neprofitnog karaktera na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.



Vijesti