Pripadnici Počasno-zaštitne bojne OS RH u projektu Aktivna Hrvatska

Pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovali su danas, u četvrtak 14. rujna 2017. godine u finalu sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska koji se održao na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Projekt Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH, Kolinde Grabar-Kitarović, a riječ je o projektu koji edukacijom i primjerom nastoji pokazati važnost redovite tjelovježbe i pravilne prehrane te okuplja stručnjake iz područja kineziologije, nutricionizma i medicine, kao i brojne osobe iz sportskog i javnog života.

Prije finalnog treninga koji je vodio tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, pripadnici Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga RH po prvi puta su pred brojnim vježbačima i građanima demonstrirali 15-minutni prikaz elemenata treninga koji je inače sastavni dio njihove vojničke rutine.

Stožerni narednik Počasno-zaštitne bojne Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dalibor Delić tom prigodom kazao je: "Pripadnici Oružanih snaga oduvijek su imali izrazito visoku tjelesnu spremnost. Međutim, ove vježbe koje smo prikazali prilagođene su svakome, neovisno o fizičkoj spremi, spolu i dobi. Važno je naglasiti kako su ove vježbe dobre i korisne i za one koji prolaze kroz programe rehabilitacije. Moram iskoristiti ovu priliku i posebno se zahvaliti zapovjedniku PZB-a brigadiru Elvisu Burčulu na velikoj potpori."

U šesteročlanom timu koji je ove godine sudjelovao u projektu Aktivna Hrvatska bili su osim stožernog narednika Delića i poručnica Ana-Marija Kovačić, nadnarednik Ivica Babić, narednik Dubravko Kekelj, nadnarednik Vjekoslav Krištić i narednik Ivica Viduka.

Počasno-zaštitna bojna pristožerna je postrojba Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske osnovana 2000. godine, a uloga joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji te osiguranja za potrebe državnog vrha, Ureda Predsjednice RH, Vlade RH te Ministarstva obrane.

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska je nacionalni, sportsko – edukativni projekt koji se održava petu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović  i u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport. U sklopu projekta održavaju se zajednički treninzi i edukativni program u gradovima diljem Hrvatske.



Vijesti