U Udbini održano vojno hodočašće Hrvatske kopnene vojske

Drugo vojno hodočašće pripadnika Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH održano je danas, u ponedjeljak, 11. rujna 2017., u Udbini.

Hodočašće je započelo križnim putem u Crkvi hrvatskih mučenika, kojeg je predvodio slunjski vojni kapelan don Milenko Majić, nakon čega je vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan predvodio misno slavlje za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, u koncelebraciji s gospićko-senjskim biskupom u miru mons. Milom Bogovićem, gospićko-senjskim biskupom mons. Zdenkom Križićem i šibensko-kninskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem, vojnim i policijskim kapelanima Vojnog ordinarijata.
 
U propovijedi se mons. Bogdan osvrnuo na hodočasnike naglasivši kako je ljubav neodvojiva od vjernosti. "Vjernost obitelji, naslijeđu, domovini - pa i po cijenu života, najveći je iskaz ljubavi za vojnika", rekao je biskup.
 
Zapovjednik drugog zavjetnog vojnog hodočašća pripadnika HKoV-a bio je brigadir Mario Lilić.
 
Na misnom slavlju sudjelovala je i klapa "Sv. Juraj" Hrvatske ratne mornarice te Orkestar oružanih snaga RH, po čijem su završetku hodočasnici, predvođeni zapovjednikom HKoV-a general-pukovnikom Matom Ostovićem, položili vijenac i zapalili svijeće kod križa podignutog svim hrvatskim mučenicima.



Vijesti