Održan humanitarni božićni koncert Orkestra Oružanih snaga RH

Humanitarni božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske održan je u četvrtak 18. prosinca 2014., u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uz Simfonijski puhački orkestar i Jazz orkestar Oružanih snaga pod dirigentskim vodstvom Miroslava Vukovojca-Dugana i Davora Dropuljića, na koncertu su nastupili i klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“, zbor „Izvor“ te solisti Marija i Ivana Husar i Marko Tolja.


Posjetitelji su imali prilike čuti brojne domaće i strane božićne i blagdanske skladbe: Oj pastiri, Kyrie Eleison, Veseli se Majko Božja, Svim na zemlji, Jingle Bells, Let it snow, Baby, it's cold outside, Edelweis, Vrijeme nam preljubljeno, Jesus is born on this Day, Mary's little boyc hild, Oh, happy day i mnoge druge.


Koncert je bio humanitarnog karaktera, a sredstva od prodanih ulaznica donirat će se udruzi Klub dobre vibracije koja provodi akciju „No limit – daj 5 za bolji svijet“, za štićenike centra Slava Raškaj.
Također, koncert je posvećen i takozvanom „duhovnom ocu“ koncerta, maestru Miljenku Prohaski koji je preminuo ove godine, a koji je koncert i osmislio u ovom formatu.

Tradicionalan božićni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga RH održava se neprekidno još od 1991. godine, a u ovoj formi od 1995. godine.



Vijesti