Završila Temeljna obuke za specijalna djelovanja

U vojarni "Josip Jović" na Udbini u utorak, 2. kolovoza 2016. godine, održana je prigodna svečanost kojom je obilježen kraj Temeljne obuke za specijalna djelovanja Zapovjedništva specijalnih snaga koju je ove godine uspješno završilo 12 pripadnika OSRH.

Svečanosti  commando prisege, uz zapovjednika ZSS-a brigadira Pericu Turaliju i zamjenika zapovjednika-načelnik stožera ZSS-a pukovika Mirka Bošnjaka, prisustvovao je zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović te bivši zapovjednici i pripadnici specijalnih postrojbi.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo biti s vama i pozdraviti najelitniji dio OSRH. Čestitam vama komandosima, koji ste završili ovu zahtjevnu obuku i isto tako zahvaljujem svima koji su se prijavili za obuku, ali nisu uspjeli doći do cilja. Vi ste pokazali ono što treba krasiti svakog vojnika: upornost, požrtvovnost i privrženost cilju. Biti pripadnikom postrojbi za specijalna djelovanja predstavlja izazov i traži žrtvu, ali je to također ogromna čast i zato vam iskreno čestitam", rekao je general Matanović u svom obraćanju na Udbini.

Brigadir Perica Turalija čestitao je novim komandosima i poželio im dobrodošlicu u ZSS. "Želim istaknuti da ste dokazali kako ste jedan od najuspješnijih naraštaja do sada, što pokazuje broj vas koji ste uspjeli doći do kraja i time postali dio najelitnije postrojbe Oružanih snaga RH. Ostali su oni najjači i najuporniji, nošeni ogromnom željom da budu pripadnici ove postrojbe", istaknuo je zapovjednik ZSS.

Ovogodišnja Temeljna obuka za specijalna djelovanja trajala je 23 tjedna odnosno 145 dana. Na temeljnu obuku javilo se 88 pripadnika, a nakon selekcijske prve faze, 17 pripadnika nastavilo je obuku u drugoj fazi.  Od 12 kandidata koji su uspješno završili sve faze obuke, jedan je časnik, dva dočasnika i devet vojnika.



Vijesti