Zračne snage angažirane na četiri požarišta

Protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, angažirane su danas, u subotu , 15. srpnja 2017., u gašenju požara na četiri požarišta.

Prvi požar u Bibinjama kod Zadra ugasila su dva Airtractora AT-802, a na druga dva požarišta u Zadarskoj županiji, u Lišanima Ostrovičkim i Lisičiću, požare gase dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Dva Canadaira sudjelovala su i u  gašenju požara u Brelima kod Makarske.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 74 požara (33 u Šibensko-kninskoj, 24 Splitsko-dalmatinskoj, 11 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 600 sati naleta, pri čemu su izbacili oko 19 000 tona vode te prevezli 173 zemaljska vatrogasca i 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.



Vijesti