Canadairi i Airtractori i danas gase požare

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, angažirane su i danas, u srijedu, 12. srpnja 2017., u gašenju više požara.

Najveći požar razvio se u naselju Mirca kod Supetra na Braču gdje su angažirana dva Canadaira CL-415 i četiri Airtractora AT-802.
Na požarištu Svilaja-Maljkovo u dva su navrata djelovala po dva Airtractora AT-802, a požar se razvio i u zaseoku Bilandžići u Maljkovu, u općini Hrvace, gdje je upućen jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 58 požara (26 u Šibensko-kninskoj, 21 Splitsko-dalmatinskoj, po pet u Dubrovačko-neretvanskoj  i Zadarskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 500 sati naleta, pri čemu su izbacili više od 16 000 tona vode te prevezli 169 zemaljskih vatrogasaca i tonu vatrogasne opreme do požarišta.



Vijesti