Zračne snage upućene na dva nova požarišta

Zračne snage  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika danas, u četvrtak, 31. kolovoza 2017., u popodnevnim satima upućene su na dva nova požarišta u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji.

Tako su jedan Canadair CL-415 i dva Airtractora AT-802 angažirani na požarištu Vrpile kod Korenice, dok su na požarištu Peroj kod Pule upućeni po jedan Canadair i Airtractor.

Dva Canadaira CL-415 i dalje gase požar na Biokovu, a priključila su im se i letačka posada s jednim helikopterom Mi-8 MTV, koja prevozi vatrogasce i spremnike vode na Biokovo.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 300 požara (100 u Šibensko-kninskoj, 94 Splitsko-dalmatinskoj, 76 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 13 u Ličko-senjskoj i dva u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2630 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 74 600 tona vode te je prevezeno 445 vatrogasaca i pripadnika OS RH, kao i 184 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.



Vijesti