Helikopterima HRZ i PZO tijekom vikenda zbrinuto sedam pacijenata

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze i Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a), tijekom proteklog vikenda bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja sedam osoba.

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera (EVH) 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a, u subotu, 27. lipnja i u ponedjeljak, 29. lipnja 2015. godine, helikopterom Mi-171 Sh bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja dva njemačka državljana. Prva akcija  hitnog zbrinjavanja započela je u subotu, 27. lipnja, u popodnevnim  satima,  kada je posada EVH poletjela iz vojnog objekta Lučko do Malog Lošinja i preuzela  pacijenta, njemačkog ronioca, te ga prevezla u barokomoru u  Puli. Drugog pacijenta, njemačkog državljanina posada EVH prevezla je helikopterom Mi-171 Sh, s otoka Raba u KBC Rijeka, ujutro u ponedjeljak, 29. lipnja 2015. godine.


Isto tako, posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze  HRZ ii PZO-a, u subotu, 27. lipnja  i  u ponedjeljak, 29. lipnja 2015. godine, bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja četvero hrvatskih državljana i jedne francuske državljanke helikopterom Mi-8 MTV-1.
Akcije hitnog zbrinjavanja započele su u subotu 27. lipnja u jutarnjim satima kada je posada ETH prevezla jednog pacijenta iz Starog Grada na Hvaru do KBC-a Split. U popodnevnim satima istoga dana, ista posada obavila je još dva hitna medicinska leta do KBC Split, i to jedan iz Starog Grada na Hvaru, a drugi iz Korčule. Nadalje, tijekom ranih jutarnjih sati, u ponedjeljak, 29. lipnja, posada ETH je obavila hitno medicinsko prevoženje s otoka Visa do KBC Split.



Vijesti