Hrvatski vojnik - 23 godine kontinuiranog izlaženja

Ove godine obilježava se 23. obljetnica kontinuiranog izlaženja časopisa Hrvatski vojnik, službenog časopisa Ministarstva obrane.

Prvi broj službenog časopisa Ministarstva obrane, Hrvatskog vojnika, izišao je krajem studenog 1991. u jeku najžešćih borbi za obranu domovine, te je postao brand u Oružanim snagama RH, a ubrzo je prepoznat i u široj regiji.
Hrvatski vojnik je na početku izlazio kao polumjesečnik, donoseći istinu o uspjesima hrvatskih branitelja, ali i tekstove o osnovnim vojno tehničkim znanjima. Uz manje izmjene, povećanje broja stranica, na kojima stručni tekstovi dobivaju sve više na važnosti, Hrvatski vojnik u tom formatu izlazi do svibnja 1995., kada se profilira kao vojno stručni mjesečni magazin, dok reportaže s bojišta, ali i događaje važne za pripadnike Oružanih snaga donosi informativno-edukativni časopis Velebit.

Velebit izlazi u tjednom izdanju do lipnja 2000. kada ga zamjenjuje Obrana, koja grafički i vizualno kvalitetnija te dijelom u boji, izlazi do 2004. godine.

Vojno stručni mjesečnik Hrvatski vojnik i informativno-edukativni tjednik Obrana spajaju se u listopadu 2004., u jedan časopis koji je zadržao naziv Hrvatski vojnik.

U početku izlazi kao tjednik, a unatrag dvije godine Hrvatski vojnik izlazi u dvotjednom izdanju, a sve u sklopu Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo.

Djelatnost redakcije Hrvatskog vojnika tijekom godina proširila se i na druge oblike medijske promidžbe pripadnika OS RH objavljivanjem knjiga, fotomonografija i videofilmova, koji su nagrađivani i na međunarodnoj razini.
 
Također, od 2009. godine izlazi i časopis na engleskom jeziku CROMIL, koji angažmane, sposobnosti i doprinos Oružanih snaga Republike Hrvatske u zemlji i inozemstvu prenosi i izvan granica Hrvatske. 



Vijesti