General Lovrić obišao polaznike Izobrazbe za razvoj vođa na Gakovu

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić je u četvrtak, 20. studenog 2014., u pratnji zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" general pukovnika Slavka Barića, prvog dočasnika Oružanih snaga RH časničkog namjesnika Davora Peteka i prvog dočasnika HVU-a časničkog namjesnika Ivana Grudenića, obišao polaznike Izobrazbe za razvoj vođa na vojnom poligonu Gakovo.

Na izobrazbi se trenutno nalazi 40 vojnika, od toga tri vojnikinje, koji kroz četiri tjedna izobrazbe prolaze program osposobljavanja za prvu dočasničku dužnost. Uspješnim završetkom ostvaruju zakonske uvjete za prijam na dočasničku dužnost i dodjelu čina skupnika.

Voditelji naraštaja i instruktori upoznali su generala Lovrća s načinom odabira polaznika i s ciljevima izobrazbe, a nakon toga general Lovrić prisustvovao je praktičnoj izobrazbi iz predmeta taktike.

U svom obraćanju polaznicima, general Lovrić je naglasio da su oni budućnost Oružanih snaga Republike Hrvatske te da od njih očekuje da kao budući vođe svojim primjerom osiguraju kvalitetnu provedbu zadaća, poštivanje svih propisa na snazi u Oružanim snagama RH, kao i brigu o vojnicima koje će u budućnosti voditi.



Vijesti