Obilježena 23. obljetnica obrane grada Splita

Svečano obilježavanje dvadeset i treće obljetnice obrane grada Splita i razbijanja vojno-pomorske blokade Jadrana, kojem je prisustvovao izaslanika ministra obrane RH, načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Predrag Stipanović, održalo se u subotu, 15. studenog 2014. godine.

Obilježavanju je nazočio i izaslanik Predsjednika RH Ive Josipovića, general Rahim Ademi, zajedno sa obiteljima poginulih branitelja, predstavnicima Udruga proizišlih iz Domovinskog rata, izaslanstvima Grada, Županije, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane.

Tom prigodom položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na splitskom gradskom groblju Lovrinac, a potom se pred splitskom gradskom lukom, s raketne topovnjače RTOP-41 "Vukovar", blagoslovom i polaganjem vijenaca u more odala počast svim poginulim i umrlim braniteljima. Također, u kapelici vojarne "Sv. Nikola" služena je sveta misa zadušnica koju je predvodio vojni kapelan don Branimir Projić.       

]                                             



Vijesti