Potpisan Sporazum o suradnji MORH-a i IRMO-a

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", u četvrtak, 6. studenoga 2014. potpisan je sporazum o suradnji na znanstveno istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između Ministarstva obrane RH za potrebe Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" i Instituta za razvoj i međunarodne odnose.

Sporazum su potpisali zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general pukovnik Slavko Barić, i ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose Sanja Tišma.

Riječ je o Sporazumu kojim se definiraju načela i područja dugoročne suradnje između Ministarstva obrane RH, a za potrebe Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" i Instituta za razvoj i međunarodne odnose na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Hrvatskog vojnog učilišta i Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Posebni naglasak je stavljen na akreditaciju Centra za obrambene i strateške studije HVU-a u znanstvenu ustanovu, sudjelovanje u studijskim programima, organizaciji i provedbi radionica i treninga, zajedničkim prijavljivanjem projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja kao i na zajedničko uređivanje i izdavanje znanstvenih i stručnih publikacija i časopisa.



Vijesti