Veleposlanica SAD-a u posjetu HVU "Dr. Franjo Tuđman"

Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", u utorak, 16. veljače 2016., posjetila je veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Julieta Valls Noyes.

Veleposlanicu Valls Noyes primio je zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta general-pukovnik Slavko Barić sa suradnicima, načelnikom Centra za obrambene i strategijske studije  "Janko Bobetko" brigadirom Jugoslavom Jozićem i načelnikom Ratne škole "Ban Josip Jelačić" brigadirom Krešimirom Trstenjakom. Tijekom sastanka, general Barić je ukratko predstavio povijest HVU-a kao i nove studijske programe - Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, a brigadir Jozić je predstavio rad Centra za obrambene i strategijske studije.
 
U sklopu posjeta Hrvatskom vojnom učilištu, veleposlanica Valls Noyes održala je i predavanje polaznicima i predavačima Ratne škole "Ban Josip Jelačić" na temu "Američko-hrvatski odnosi iz područja gospodarstva, politike i vojnih odnosa".

U pratnji veleposlanice bio je vojni izaslanik SAD-a u RH, brigadir Douglas Faherty i načelnik Ureda za obrambenu suradnju pukovnik Ryan Fayrweather. 





Vijesti