"Krila Oluje" na aeromitingu "Osijek Air Show 2017."

Akrobatska skupina "Krila Oluje" nastupila je u subotu, 17. lipnja 2017., na zrakoplovnoj manifestaciji "Osijek Air Show 2017.", koja je održana u organizaciji Aerokluba Osijek na aerodromu Čepin kod Osijeka.

Ova, već tradicionalna zrakoplovna manifestacija, održava se s ciljem promocije zrakoplovstva, zrakoplovno tehničke kulture i zrakoplovnog sporta, u sklopu memorijala slavonskih zrakoplovaca u spomen na poginule članove kluba u Domovinskom ratu.

Prije početka aeromitinga izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) OS RH upalilo je svijeće kod spomen obilježja poginulim zrakoplovcima na letjelištu Čepin.

Akrobatska skupina "Krila Oluje" predstavila se osječkoj publici punim letačkim programom za 2017. godinu. Njihov kraći boravak na aerodromu Čepin prije samog nastupa izazvao je veliko zanimanje posjetitelja, kao i promidžbeni štand Ministarstva obrane (MORH) i Oružanih snaga (OS) RH, gdje su zainteresirani posjetitelji imali priliku saznati informacije o karijeri u MORH-u i OS RH, o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, te programima Kadet i Sveučilišnim programima HVU "Dr. Franjo Tuđman".

Također, uvijek atraktivan simulator letenja s izvornim sjedalom borbenog aviona MiG-21 i ovaj je put bio fokus interesa mnogih posjetitelja.

Želja organizatora za prezentacijom svih kategorija zrakoplovnog modelarstva, te nastupom ultra-lakih zrakoplova, bezmotornih, motornih i ovjesnih jedrilica i motornih zmajeva nije se, zbog iznimno jakog vjetra, u potpunosti ostvarila. No, nastup nekoliko letjelica i "Krila Oluje" upotpunili su program manifestacije i posjetiteljima pružili dodatan doživljaj nakon cjelodnevnog razgledavanja izloženih zrakoplova.



Vijesti