Započeo seminar "Upravljanje ljudskim resursima u MORH-u i OSRH"

U vojarni Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" danas je, 11. lipnja 2015., započeo seminar o upravljanju ljudskim resursima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Dvodnevni seminar organizira Uprava za ljudske resurse MORH-a, a polaznici su predstavnici ustrojbenih cjelina povezanih s upravljanjem ljudskim resursima, te drugi djelatnici u sustavu MORH-a i OSRH čija ustrojbena mjesta imaju doticaj s tim područjem. Između ostalih, otvorenju seminara nazočili su ministar obrane RH Ante Kotromanović, direktor Glavnog stožera kontraadmiral Robert Hranj, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse Viktor Koprivnjak, ravnatelj HVU-a general pukovnik Slavko Barić, pomoćnica ministra za ljudske resurse Sunčana Vukelić, načelnica Personalne uprave GS OSRH brigadna generalica Gordana Garašić i drugi.

Cilj je raščlamba djelovanja i rezultata postignutih u proteklom razdoblju te analiza aktualnog stanja, kao i planiranje smjernica i budućih aktivnosti, gledajući kroz strateške dokumente, zakone, propise  i pravilnike.

Seminar obuhvaća sljedeće teme: personalna stanja i procesi u MORH-u i OSRH u 2015., Dugoročni plan razvoja OSRH 2015.-2024. -zadaće u području upravljanja osobljem, postignuća i izazovi u provedbi politike ravnopravnosti spolova u MORH-u i OSRH, management izvještajni sustav Ministarstva obrane, propisi iz vojnog zdravstva- raščlamba provedbe, kineziologija u MORH-u i OSRH, Pravilnik o vojnom školovanju- upoznavanje s novom regulativom, transformacija i reorganizacija sustava izobrazbe, vojna izobrazba i njezin utjecaj na proces upravljanja osobljem, smjernice za vojnu izobrazbu 2015.-2017., novi model tranzicije i zbrinjavanja osoblja te organizacijska kultura.

Ovo je treći po redu seminar takve vrste, prva dva su održana u Zagrebu (ožujak 2014.) i Splitu (listopad 2014.).

Prilikom obraćanja na otvaranju seminara, ministar Kotromanović naglasio je da je potrebno učiniti sve da se stvore uvjeti da sustav bude još bolji. "Radite bitan posao, mislim da smo napravili korak naprijed u personalnoj politici i planiranju", rekao je ministar, izražavajući želju da svi procesi vezani za upravljanje ljudskim resursima budu još brži, učinkovitiji i fleksibilniji. Zahvaljujući personalnom upravljanju, ljudi se osjećaju sigurniji a cilj je da im se što više smanji procedura rješavanja administrativnih pitanja, zaključio je ministar obrane.

U ime načelnika GS OSRH kontraadmiral Robert Hranj je istaknuo da seminar ima ozbiljnu i punu agendu, s važnim pitanjima koja bitno utječu na profesionalni razvoj i statusna pitanja pripadnika MORH-a i OSRH. "Vjerujem da će seminar dati odgovore na brojna pitanja s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu", rekao je direktor Glavnog stožera.



Vijesti