Posada broda "Andrija Mohorovičić" dobitnik nagrade "Plava vrpca Vjesnika"

Posada broda Hrvatske ratne mornarice ŠB 72 "Andrija Mohorovičić", koja je sudjelovala u operaciji EU "Triton", dobitnik je nagrade "Plava vrpca Vjesnika" za zasluge u akciji spašavanja migranata u Sredozemnom moru, a nagrada je pripadnicima posade uručena u nedjelju, 6. prosinca 2015. u Dubrovniku.

Uz pripadnike 1. HRVCON-a koji su sudjelovali u operaciji “TRITON“ na Sredozemlju, dodjeli nagrade prisustvovali  su zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Predrag Stipanović i zapovjednik Obalne straže RH kapetan bojnog broda Ivo Raffanelli.

Komodor Stipanović izrazio je zadovoljstvo i ponos zbog velikog angažmana koji su pokazali članovi posade broda "Andrija Mohorovičić".
"U ovom trenutku osjećam izuzetan ponos i čast, ali prije svega duboku poniznost prema svima onima spašavaju ljudske živote. Iznimno sam ponosan na sve pripadnike 1. hrvatskog kontingenta u operaciji "Triton", članove posade broda "Andrija Mohorovičić" koja je zajedno s pripadnicima MUP-a u uistinu teškim uvjetima spasila 2518 ljudi od čega 550 djece", istaknuo je Stipanović.

Nagrade i priznanja uručili su tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Bracaduro i Dubravka Zvrko, kći utemeljitelja Plave Vjesnikove vrpce, književnika Ratka Zvrka, nekadašnjeg urednika Pomorske redakcije u Vjesniku.
Nakon gašenja tog lista, dodjelu Plave vrpce preuzeo je Sindikat pomoraca Hrvatske.



Vijesti