Završena obuka pilota aviona MIG-21 HRZ i PZO-a u Zemuniku

U vojarni Zemunik, u petak 4. prosinca 2015. završen je ciklus uvježbavanja na avionima MiG-21, Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Letačke aktivnosti u Zemuniku protekli mjesec obuhvatile su segmente borbene obuke, letačku obuku kroz razdjele navigacijskog i grupnog letenja, te obučne aktivnosti trenažnih letova do Splita i Dubrovnika, uklju čujući instrumentalno letenje i druge procedure kod prilaza i slijetanja na izvanmatični aerodrom.

Sve aktivnosti obuke borbenih pilota provodile su se izvan dometa naseljenih područja i uz poštivanje svih zakonskih i sigurnosnih procedura, a potporu u provedbi aktivnosti pružale su zrakoplovne postrojbe u Zemuniku.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona pukovnik Željko Ninić izrazio je zadovoljstvo postignućima na obuci istaknuvši i veliku ulogu zrakoplovno-tehničkog osoblja u svim fazama obuke. "U nepunih mjesec dana realizirali smo dio aktivnosti određenih Godišnjim planom obuke borbenih pilota HRZ i PZO. Želio bih svakako zahvaliti kolegama u Zemuniku za izvrsnu suradnju i potporu, kao i Zapovjedništvu specijalnih snaga te letačkim helikopterskim posadama koje su bile angažirane u potpori obuke, tako da je naš boravak i rad u Zemuniku protekao u odličnoj atmosferi, naglasio je pukovnik Ninić.





Vijesti