Sedam protupožarnih aviona angažirano u gašenju tri požara

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Zemunik, danas, u  subotu 23. srpnja 2016. su angažirane u gašenju tri požara s ukupno sedam  protupožarnih aviona.

Nakon gašenja požara na otoku Pagu s dva Airtractora, isti su preusmjereni na novo požarište Gaćelezi u Šibensko-kninskoj županiji. Na ovo požarište upućene su i dodatne snage od dva Canadaira CL-415. Također, jedan od Airtractora je gasio  požar u Visočanama u općini Poličnik u Zadarskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (20. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 27 požarišta, deset u Šibensko-kninskoj, po sedam u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj, te tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Do 22. srpnja 2016. u 33 dana trajanja ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su ukupno provele 150 sati u akcijama gašenja požara pri čemu je  izbačeno blizu 6500 tona vode.



Vijesti