Održano 18. prvenstvo OSRH u streljaštvu

Svečanim postrojavanjem sudionika te dodjelom pehara i medalja najuspješnijim ekipama i pojedincima u četvrtak, 17. svibnja 2012., na Automatskom strelištu "Vrapčanski potok" u Zagrebu, zatvoreno je 18. prvenstvo OSRH u streljaštvu.


Prvenstvo je službeno zatvorio izaslanik načelnika GS OSRH zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mate Ostović, koji je tom prigodom čestitao svim natjecateljima. " Ne umanjujući vrijednost ostalih vojničkih sportova, logično je da u vojsci streljaštvo ipak ima poseban status. Streljaštvo je najtradicionalnije natjecanje unutar sustava OS RH, što govori i činjenica ovog 18. natjecanja", rekao je general Ostović. Istaknuo je kako su nakon trodnevnog natjecanja, a koje je proteklo u prijateljskom i sportskom ozračju, pobijedili najbolji i najspremniji. " Postignuti su i visoki  rezultati, a što je znak dobre pripremljenosti natjecatelja i odličnih uvjeta za natjecanje na samoj streljani", rekao je general Ostović.

Inače, Prvenstvo je započelo 14. svibnja, a ukupno je sudjelovalo 14 ekipa, tj. 102. natjecatelja.

Muškarci su se nadmetali u gađanju iz puške PAP (7,62mm) i vojničkog pištolja (9 mm) po pravilima CISM-e (Međunarodnog odbora za vojni sport), te ISSF-a, (Međunarodne federacije za streljačke sportove). Natjecanje u ženskoj konkurenciji odvijalo se u disciplinama gađanja vojničkim pištoljem (9 mm), također po pravilima obje međunarodne sportske organizacije. Voditelj natjecanja bio je pukovnik Krešimir Vrančić.

Ukupno su se najboljima pokazali pripadnici Zapovjedništva za potporu koji su osvojili  pehar za najbolju ekipu prvenstva. U disciplini 200 m VK puška PAP 7,62 mm  3x10 hitaca CISM MRF u kategoriji ekipno najbolji su bili pripadnici GMTBR-a, dok je u pojedinačnoj kategoriji najbolji bio skupnik Damir Miholić. U disciplini 25 m vojnički pištolj 9 mm 15+15 hitaca CISM MRF muški, u kategoriji ekipno nabolji su bili HRZ i PZO. Najbolje u  disciplini  25 m vojnički pištolj 9mm 15 +15 hitaca CISM MRF žene, bile su pripadnice  ZzP-a,  dok je  najbolja pojedinka u toj kategoriji bila nadnarednica Marijana Špirelja.

Svečanom zatvaranju nazočili su i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog  streljačkog saveza, Streljački savez Grada Zagreba te predstavnici Zagrebačkog športskog saveza i Hrvatskog  časničkog zbora.



Vijesti