Hrvatsko-poljske obrambeno sigurnosne konzultacije

Pomoćnik ministra za obrambenu politiku Ministarstva obrane RH Zoran Drča i državni podtajnik za obrambenu politiku Ministarstva nacionalne obrane Republike Poljske Robert Kupiecki održali su danas, 26. svibnja 2015. godine u Ministarstvu obrane RH obrambeno- sigurnosne konzultacije.

Razgovori dvoje dužnosnika bili su fokusirani na trenutnu sigurnosnu-političku situaciju, osobito na ukrajinsku krizu, sigurnosnoj situaciju na Bliskom Istoku, kao i na nedavne događaje u Jugoistočnoj Europi.  Uz to, razgovaralo se i o aktualnim mjerama i planovima koje poduzima NATO i EU kao odgovor na pogoršanje sigurnosne situacije u euro-atlanskom području, Politici proširenja, predstojećem Summitu u Varšavi, kao i daljnjoj viziji razvoja Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU, osobito pripreme za sastanak Europskog vijeća u lipnju ove godine.


Ove konzultacije, održane nakon posjeta poljskog ministra obrane Siemoniaka Hrvatskoj u ožujku 2015., predstavljale su dodatnu priliku za produbljivanje odlične suradnje dviju zemalja kako na bilateralnoj razini, tako i u okviru multinacionalnih organizacija odnosno NATO-a i EU-a.

 

 



Vijesti