Održane kvalifikacije za natjecanje "Prvi za Hrvatsku 2015."

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju u srijedu, 20. svibnja održane su kvalifikacije u sklopu natjecanja "Prvi za Hrvatsku 2015." koje se provodi od 17. do 22. svibnja 2015. godine.

U kvalifikacijama natjecatelji su odmjerili snage u veslanju na stazi dužine 1000 m, noseći sa sobom potpunu natjecateljsku opremu u kajaku. Nakon veslanja proveli su gađanje jurišnom puškom VHS-D s ciljem ostvarivanja što većeg broja pogodaka od 40 mogućih u zadanom vremenu.

Na temelju rezultata postignutih na kvalifikacijama formirana je startna lista za završnicu natjecanja, koje će se održati u četvrtak, 21. svibnja 2015. godine. Među prvih 50 natjecatelja na startu, uz pripadnike Oružanih snaga RH bit će i četiri pripadnika Oružanih snaga Republike Austrije, Helenske Republike i Sjedinjenih Američkih Država.

U završnici natjecatelji moraju proći stazu dugu 40 kilometara noseći opremu i naoružanje težine 17,6 kilograma, tijekom koje prolaze provjeru vojničkih vještina raspoređenih na 13 radnih točaka.



Vijesti